Guide

Hur köper du Ethereum?

Tema
Investering
Passar för
Nybegynner
I denna guide hjälper vi dig med att genomföra ditt första köp av Ethereum.

I denna guiden:

Utan att vara för teknisk i denna guiden kan vi enkelt förklara att Bitcoin kan ansees som en valuta för att betala med, medans Ethereum är en blockchain-plattform som utvecklare kan bygga applikationer på. Läs mer om både Bitcoin och Ethereum här.

Du kan se det som Ethereum är ett nytt Internet och applikationerna som byggs på nätet är nya sociala plattformar, nya mail-applikationer, nya cloud tjänster och så vidare.

Ethereums token heter Ether och kan användas som betalningsmedel om man ska delta i en ICO eller köpa andra kryptovalutor. I tillägg kan Ether vara en fin investering om man har tron på att Ethereum vill bli en plattform för populära applikationer i framtiden.

Idag är Ethereum världens näst största kryptovaluta med ett marknadsvärde på över $65 miljarder, och över 750 ICO-projekt har använt Ethereum som byggplattform.

Vart köper du Ethereum?

I likhet med gudien för hur köper man en Bitcoin, rekommenderar vi Coinbase som handelsplats för Ethereum. Coinbase är känt och du kan vara trygg på köpet du ska göra.

Skapa konto hos Coinbase

Registreringen hos Coinbase är väldigt enkel. Du lägger in information om dig själv, verifierar din E-post och så har du ett konto. Det har dock blivit strängare med tiden och nu krävs det att du laddar upp en bild av dig själv för kontot är helt klart. Coinbase godkänner använding av pass och körkort som identifiering. Det är en del av Coinbase KYC-procedyr. (Know your customer).

Välj betalningsmetod för köp av Ethereum

kjøp av ethereum guide

När verifiseringen är klar kan du välja mellan två betalnings-alternativ. När du klickar på ”buy/sell” vill du möta på detta fönster. Första gången du ska handla vill du under ”Payment Method” bli frågad om att lägga till betalnings-metod.

När betalings-metoden är vald och verifisierad är du klar för att handla. Till att starta med vill du ha en veckogräns för hur mycket du kan handla för. Eftersom du får volym vill gränsen öka successivt.

Banköverföring till Coinbase

Om du väljer bankkonto måste du lägga till Coinbase som mottagare i din internet bank och göra en överföring till Coinbase för att upprätta en förbindelse. När det är gjort kan du överföra så mycket du vill till ditt Coinbase-konto, men bara handla för belopp innanför din veckolimit. Vid dessa överföringar hamnar dina pengar i en ”Euro-wallet” hos Coinbase, som du sen använder för att handla Ethereum.

BILD NR 1:

kjøp av ethereum guide

BILD NR 2:

kjøp av ethereum guide

BILD NR 3:

kjøp av ethereum guide

Ovan ser du de steg du kommer gå igenom. Ange först namnet på din bank, ditt namn och det belopp du vill skicka i Euro. Då möts du på bild # 2 som ger dig ett referensnummer som du anger när du betalar i onlinebanken. Den sista bilden visar vilken information som ska användas när du lägger till Coinbase som betalningsmottagare till din onlinebank.

Kom ihåg att betalningen går till utlandet och att Coinbase därför är mottagare i utlandet. De svenska bankerna har olika sätt att lägga till dessa mottagare på.

Betalning med bankkort

Om du väljer och lägga till ett nytt bankkort måste du lägga in information om dig och kortinformation.

kjøp av ethereum guide

kjøp av ethereum guide

När det är gjort företas det en verifisiering mellan Coinbase och din bank. Det kan ta några minuter, men när det är klart kan du köpa Ethereum på minuten.

Tips till skatt och lagring

Vi rekommenderar att du läser vår artikel om skatt på kryptovaluta samtidigt som du upprättar ett konto hos Coinbase. Du har själv ansvar för att dokumentera förluster och vinster på dina trades och därför är det viktigt och veta hur du ska göra det för att vara på den säkra sidan.

Vi har också skrivit en artikel om hur du bör uppbevara dina coins. Coinbase ska vara en trygg plattform att uppbevara dina medler på, men på grund av att din wallet, eller plånbok, är kopplat till Internet, vill det alltid vara en fara för att hackere kan angripa webbsidan.

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Håll dig uppdaterad på det sista inom blockchain och kryptovaluta hos oss på Coinweb. Vi skriver en daglig marknadsrapport som vi publicerar på vår webbsida och på Facebook.

Sök oss upp och följ med när vi publicerar något nytt.