Sist uppdaterad: 25. Januari 2018
bitcoin marginalhandel

Introduktion av Bitcoin giring och marginalhandel

Introduktion till Bitcoin gearing och marginalhandel

I denna artikeln ska vi se närmare på vilka implikationer gearing ger och vad som är viktigt att tänka på om du vurderar och geara med kryptovaluta eller Bitcoin.

kärt barn har många namn och du finner gearing omtalt som giring,marginalhandel, aktiekredit eller hävstång. Kort förtalt är gearing och investera lånade pengar.

Det är flera aktörer som erbjuder giring med kryptovaluta. Här måste man vara obs på att det är en extrem risk förbundet med det.

VAD ÄR GEARING (GIRING)?

Gira en investering innebär att låna pengar av mäklarhuset för att kunna investera ett större belopp en du har på bok. Vid och ta opp kredit vill du, även med en relativt litet egenkapital investera stora belopp och få tillsvarande stor avkastning när du träffar. Vi uppger gearingen som ett förhåll som f.eks. (1:10).

Har du 1000kr i egenkapital och investerer dem i en altcoin som är värt 100kr med en gearing på (1:10) investerar du 10 000kr. Om aktiekursen stiger 10% från 100 til 110kr hade du tjänat (10*10) 100kr, men sedan du använt marginalhandel och kunde kjöpa tio gånger flera aktier  tjänar du istället (10*100) 1000kr.

Det är lätt och se hur gearing kan verka lockande för många. Den vanliga mannen i gata sitter som regel inte på mycket egenkapital som kan investeras. Då är ofta giring det enaste sättet man kan tjäna de stora beloppen på. Några mäklare erbjuder giring helt upp til (1:400)! Då kan du göra investeringar med 40 000 kr även med bara 100kr i egenkapital. För kryptovaluta vill det inte rekommenderas.

RISK VID MARGINALHANDEL OCH GEARING

Som de flesta av oss vet, går avkastning och risk hand i hand. Marginalhandel ger accelererad profit när du träffar, men det ger också tillsvarande förlust när marknaden går fel väg.

Ser vi på exemplet ovan, men låter kryptokursen sjunka med bara 10% til 90kr har du plötsligt tappat hela beloppet du investerade. Om aktiekursen sjunker mer slutar du upp med att vara skyldig mer pengar än den ursprungliga investeringen.

Det är alltså betydlig risk knytet till hög giring och man bör vara väldigt medveten på vilka val man tar för man beger sig ut på marginalhandel.

Många av mäklarna vill inte ställa dig ansvarlig för ett större belopp en vad som står på investeringskonton din. De kan förhindra dig mot okontrollerade förluster när du handlar med giring. Om du når gränsen där förlusten är lika med ditt kapital du har tillgängligt, vill som regel positionen du har avslutas omedelbart.

VART KAN JAG HANDLA PÅ MARGINER?

Det finns flera solida nätmäklare som erbjuder giring for kryptovaluta. Under listar vi upp ett par av dem. Alla aktörerna här är solida, trygga företag som är strängt reglerade och där investeringarna dina är helt trygga.

BITFINEX

Bitfinex är en av de mest likvida kryptoplattformerna i världen och låter sina användare trade:a några av de mest populära kryptovalutorna. Exempel är Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Iota, Ethereum Classic, NEO, OmiseGO, Zcash, Monero, Dash, Qtum, BTG, QASH, Status + många fler.

Hos Bitfinex kan du gira upp til 3,3x genom ett peer-to-peer finansieringsmarknad

Llink: bitfinex.com

ETORO

En lite ovanlig nätmäklare som har blivit otrolig populär. Den baserar sig på en social plattform där användarna kan se vilka trades:s som görs helt transparent. Du kan till och med sätta inställningarna dina till och automatisk kopiera användarna med bäst avkastning. Det diskuteras flitigt runt detta och det finns mycket att lära.

Etoro erbjuder trading med följande kryptovaluta: BCH, BTC, DASH, ETC, ETH, LTC og XRP

Link: etoro.com

PLUS500

En av Europas desidert största nätmäklare. Här kan du trade:a allt från kryptovaluta, ETF-er, optioner, CFD-er, råvaror, valuta, aktier och fond. De ger dig en giring på upptil 1:50 som borde vara mer en nog för varje förnuftig person

Plus500 har en välutvecklad tradingplattform för nätläsare, desktop och smarttelefoner. De erbjuder en hög giring och ett stort urval av handelsmöjligheter och analysverktyg

Plus500 erbjuder trading med följande kryptovaluta: BTC, BCH, ETH, LTC, XRP og IOTA