Token

Bitcoin Gold

(BTG)
Typ
Valuta
 • Överblick
 • Coindata
 • Marknader
 • En ny och mer decentraliserad Bitcoin
 • Vad är Bitcoin Gold?
 • Struktur och ekonomi
 • Problem, lösningar och användning
 • Föremålet med Bitcoin Gold
 • Fördelarna med Bitcoin Gold
 • Nackdelarna med Bitcoin Gold
 • Gratis pengar

En ny och mer decentraliserad Bitcoin

Bitcoin (BTC) grundläggare, den anonyma personen kallad Satoshi Nakamoto, gjorde det klart att för mycket centralisering var en av huvudorsakerna till att BTC blev lagat. BTC skulle verka som ett decentraliserat nätverk som inte kunde bli kontrollerat av några personer eller organisationer.

Det omöjliga skedde redan så tidigt som 2014 då ghash.io kontrollerade mer än halvparten av datakapaciteten i BTC-nätverket. En splittring uppstog, men fortfarande kontrolleras mer än halvparten av kapaciteten av bara tre företag. Som ett resultat av det blev idëen om Bitcoin Gold (BTG)introducerat för att hålla liv i Satoshi Nakamotos idealer.

Vad är Bitcoin Gold?

BTG är en distribuerad kryptovaluta, och en forkeller en förgrening, av BTC-blockkedjan. En förgrening av blockkedjan sker när grupperingar av deltagarna i en blockkedja bestämmer sig för att gå olika vägar framöver. För exempel kan det gälla en förändring i reglerna för hur blockkedjan behandlas, introduktionen av ny teknologi eller procedyr i blockkedjan.

Det har också hänt att en blockkedja har bestämt sig för att laga en förgrening för att reversera effekten av hacking eller seriösa fel i programvaran. Ett exempel på en förgrening av denna typen är då Ethereum blev hackad och bestämde sig för att splitta kryptovalutan. Några andra exempel på denna typ av förgreningar av BTC er:

När en förgrening uppstår i BTC-blockkedjan betyder det att alla BTC-ägare också blir tilldelat ett tillsvarande antal av den nya valutan. Det innebär att om du exempel har 5 BTC den 24 oktober 2017 ville du efter förgreningen ha 5 BTC + 5 BTG.

Fork Bitcoin og Bitcoin Gold

Struktur och ekonomi

BTG drivs genom en ideal organisation med ett distribuerat team som arbetar från många olika platser i världen. Lagets arbete betalas genom 0,5% av det totala beloppet för BTG som har avsatts för finansiering av utvecklare och teamet.

Problem, lösningar och användning

BTG är resultatet av stadigt större centralisering av BTCs Bitcoin miners, eller gruvarbete. Gruvarbetare tar sig av säkerheten för blockkedjan genom godkänning av blocken i blockkedjan genom Proof of Work-prosessen. Det är processen där gruvarbetarna kör ett program som mottar obekräftade transaktioner från systemet och godkänner dem vid att lösa ett problem. Centraliseringen skyller introduktionen av mining pools och ASIC miners.

Mining pools är ett slags samarbete mellan en grupp gruvarbetare som samarbetar och delar intäkterna från gruvdriften i förhållande till varje enkel insats i form av datakraft. Denna typ samarbete är en fördel för gruvarbete, och har eftervart blivit nödvändigt, eftersom BTCs problem har blivit så svåra att lösa att det kan ta flera år för en enkel gruvarbetare att lösa dem. Genom denna typ samarbete kan de som ska få bidrag istället få betalt på månatlig basis.

Det är problematiskt för BTC därför det hotar kryptovalutans rykte som en decentraliserad kryptovaluta. Numera kontrolleras över halvparten av all gruvdrift i BTC av bara 3 mining pools. Den 13. juni 2014 bidrog ghash.io med mer än 50% av resurserna i nätverket. Det betyder att i en kortare period hade de som kontrollerade ghash.io möjligheten till att manipulera BTC genom ett såkallat 51% angrepp om de hade valt att göra det. I ett 51% angrepp ville angriparen för exempel kunna använda de samma pengarna i flera olika transaktioner och fortsatt få de godkänt.

Något av problemen med centraliseringen av gruvdriften till BTC skyldes introduktionen av Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) miners.Det är utstyr som är special lagat för utvinning av kryptovaluta och därför mycket mer effektivt än vanliga processorer och grafikkort. Introduktionen av denna typ specialutrustning har fört till en stadig ökande centralisering av gruvdriften hos vissa företag som har resurser till att investera i denna typ av utrustning.

CENTRALISERING I KINA?

Många av företagen som jobbar med BTC-utvinning i stor skala är baserade i Kina, som inte är en demokrati. Många är därför rädda för att för mycket kontroll nu är i händerna till för få människor, och att de vill bli påverkade av press från kinesiska myndigheter. En av de som är nämda vid namn är kinesen Jihan Wu, grundläggaren av Bitmain, som i en artikel blir anklagad för att kontrollera 81% av BTC -utvinningen.

BTG har introducerat en lösning för att motverka den stadiga centraliseringen av BTC genom utbredd användning av ASIC-utrustning. De har gjort det vid att introducera en algoritm kallad Equihash. Den algoritmen, som först blev använd av Zcash, gör att utvinning av BTG inte kan göras fortare på ASIC-utrustning än på vanliga datamaskiner. Det hjälper därmed BTG med att göra det svårare för användare med ASIC-utrustning att dominera BTG-utvinningen.

Utvinning av Bitcoin Gold

Föremålet med Bitcoin Gold

BTG har som målsättning att decentralisera gruvdriften vid att göra det attraktivt för ägare av vanliga datamaskiner att utvinna BTG. Det gör projektet genom att introducera Equihash-algoritmen som gör det mindre effektivt att utvinna BTG vid hjälp av ASIC-utstyr.

Fördelarna med Bitcoin Gold

Bitcoin Gold är baserat på BTC, som är en av de mest väletablerade och testade teknologier som finns i kryptomarknaden. I tillägg till det har BTG lagt till Equihash-algoritmen som är designet för att hålla nätverket decentraliserat. Decentralisering av nätverket är en av hörnstenarna för BTC, och den ökande centraliseringen ett av de största problemen med BTC idag.

BTG introducerar sin egen version av Equihash-algoritmen. Den gör det svårare att samla nog datakraft till att sätta igång ett 51%-angrepp.

BTG har visat att de kan motstå angrepp av olika typer. Det inkluderar då att deras hemsida blev tagen ner, utan att det hade någon inverkan på BTG-blockkedjan.

Nackdelarna med Bitcoin Gold

BTG använder databehandlingskapacitet till att säkra sitt nätverket genom så kallade gruvarbetare. Det är det samma med både BTC och BTG, och de två har därför de samma svagheterna på det området. Till skillnad från BTC har BTG mycket mindre datakraft engagerat till att säkra sitt nätverket, som gör systemet mer sårbart. Det blev väldigt tydligt då BTG blev utsatt för ett 51%-angrepp den 18. maj 2018.

En annan nackdel med BTG är att det fortsatt är många kryptobörser som inte godkänner förgreningar av BTC som egen kryptovaluta. En av dessa är den kända kryptobörsen Coinbase.

Sedan etableringen av BTG har teamet bakom kryptovalutan blivit anklagad för att vara för grådiga. Det är pågrund av att teamet har satt till sidan 0,5% av den totala valutamängden för sig själv.

Gratis pengar

Har du tillfälligt BTG liggande i en plånbok utan att vara klar över det? Det kan hända om du ägde BTC den 24. oktober 2017. Alla som var ägare av BTC då BTGs förgrening blev till blev också automatisk ägare av en tillsvarande mängd BTG.

Det är inte bråttom att göra någonting med dina BTG; de kommer fortsatt till att vara där framöver. Om du önskar att ta ut dina BTG för att använda dem eller växla in dem i en annan valuta är det saker du bör vara uppmärksam på. I Huvudsak måste du komma ihåg att flytta dina BTC från den ursprungliga plånboken före du använder dina nya BTG, men denna artikeln från Bitcoin Magazine ger dig viktiga tips och förklarar processen i detalj.

27.76
0.6%
0.00298132
 • Marknadsvärde:
  $486,234,348.00
 • 24 h trading volym:
  $25,725,814.63
 • Cirkulerande tokens:
  $17,513,924.00
 • Totala tokens:
  $21,000,000.00
Webbsida:
Köpa Bitcoin, Litecoin og Ethereum: Få 10$ startbonus! Köp på coinbase nu