Token

Ethereum Classic

(ETC)
Typ
Valuta
 • Överblick
 • Coindata
 • Marknader
 • Ethereum Classic (ETC) - Oföränderliga Transaktioner
 • Vad är Ethereum Classic?
 • Föremålet med Ethereum Classic
 • Problem, lösningar och användning
 • Struktur och Organisation
 • Fördelarna med Ethereum Classic
 • Nackdelarna med Ethereum Classic
 • Avslutning

Ethereum Classic (ETC) - Oföränderliga Transaktioner

Historien om Ethereum Classic (ETC) startar med Ethereum, och med  de 50 miljoner dollar som blev stulna. Det hände i Maj 2016 då en ICO kallad “The DAO” lyckades att hämta in över 150 miljoner dollar. På grund av svagheten i systemet som The DAO hade skapat blev en av smartkontrakten till The DAO hackad, och 50 miljoner dollar försvann.

Beloppet som blev stulet var så stort att Ethereum teamet var rädd för att det kunde resultera i total kaputt av Ethereum. På grund av hur The DAO var satt upp visade det sig att pengarna fortsatt var tillgängliga i systemet 28 dagar efter att tjuveriet hade skett. Det gav Ethereum en unik möjlighet till att göra något med det som hade skett, och det gjorde de.

Det blev tillslut bestämt, med stöd från omkring 90% av Ethereum Samfundet att en hard fork, eller förgrening, skulle bli infört. Det var en väldigt kontroversiell beslutning, och det ställs fortsatt idag många frågor om det var den rätta beslutningen. Speciellt etftersom beslutningen går tvärt emot Ethereums grundprinciper. Det hjälper heller inte på att trovärdigheten att Vitalik Buterin och flera andra Ethereum utvecklare antagligen ska ha haft betydliga summor investerade i The Dao.

ethereum classic

Vad är Ethereum Classic?

ETC är en Proof of Work baserad blockkedja som möjliggör distribuerad databehandling och decentraliserade appar. ETC är en förgrening av Ethereum som uppstod på grund av det många i Ethereum miljön kände var helt fel mot Ethereums mest grundläggande principer i förbindelse med behandlingen av The DAO.

Den största innovationen introducerat av Ethereum är Ethereums Virtuella Datamaskin(EVM.) Det är denna innovation som gör det möjligt att bygga decentraliserade appar, till och med decentraliserade organisationer. ETC har identifierat svagheter med EVM, och har lagat sin egen uppdatering med förbättringar.

Föremålet med Ethereum Classic

Ethereums kryptovaluta är lagat för två föremål. Det första föremålet är att fungera som ett generellt betalningsmedel precis som många andra kryptovalutor. Det andra föremålet är att fungera som betalningsmedlet som används inne i Ethereum systemet för att betala för driften av Ethereum applikationer.

Ethereum blev i utgångspunkten sätt på som en lösning för att bli kvitt möjligheten för ekonomisk korruption. En blockkedja som inte kan förändras var menad att kunna förhindra mänskliga ingrepp och korruption. Ethereum samfundets beslut i att införa en hard fork blev av många sett som en manipulation av blockkedjan, och gick därför tvärt emot de principer som ligger till grund för Ethereums existens. Det var grunden för skapandet av ETC.

ETC föremål är i utgångspunkten identisk med Ethereum, men på grund av sin historiska härkomst lägger ETC mer vikt på att transaktioner i blockkedjan inte ska kunna göras om i efterkant precis som saken var med Ethereum efter hackingen av “The Dao”. De som menade att hanteringen av “The DAO” problemet var fel och gick tvärt emot principerna till Ethereum höll sig till ETC, medans resten fortsatte med Ethereum. På grund av dessa stora ideologiska skillnaderna i mening är de starka känslor i bilden mellan dessa två grupper.

Problem, lösningar och användning

ETC och Ethereum Classic blev kanske separerade av ideologiska skäl, men efter det har mycket skett. Efter splitten befann ETC sig i en situation där det var klart vad de var motståndare av, men oklart vad de jobbade för. Efter några turbulenta månader fann ETC sin nisch i marknaden, och har nu flera olika mål de jobbar mot.

Dessa mål inkluderar att göra färdiga program som är påbörjade, öka publicitet och marknadsföring, komma i bättre i kontakt med olika språkgrupper, etablera samarbete med flera olika industrier som kan dra fördel av att använda RTC, förbereda samarbete mellan de olika ETC teamen, och ansätta flera ansatta för att stötta vidare projekt.

Problem med Ethereums virtuella datamaskin är något som man inte hör så mycket om, men enligt Charles Hoskinson så är det något Ethereum sliter med. ETC har tagit tag i det och redesignat den virtuella datamaskinen från botten med de förändringarna teamet kände att de saknade i den ursprungliga Ethereum versionen.

Ethereum har gått in för att pröva sig på en övergång från Proof of work till proof of stake för kunna hantera den stigande mängden med användare och reducera transaktionstiden. ETC har nu sin egen och helt oavhängiga blockkedja.

ETC samfundet håller nu på med utveckling av nya funktionaliteter. En av de nya sakerna som många önskar ska bli utvecklat är för exempel ett internt system där en Budget ut från POW arbetet kan bli implementerat.

Not ICO focus in the same way as Ethereum. ETC har mycket mer fokus på valuta delen av sin funktionalitet.

ethereum classic

Struktur och Organisation

ETC är en decentraliserad organisation, och är därför inte styrt av någon, men när det gäller utveckling av uppdateringar och vidareutveckling så är det för tiden hanterat av Ehereum Classic Cooperative (ETC Cooperartive).   ETC Cooperative är styrs av Anthony Lusardi, och är på väg till att bli godkänt som en välgörenhetsorganisation som har rätt att få bidrag med skatteavdrag. Andra centrala ansatta och styremedlemmar i ETC är Igor Artamanov (Splix), Charles Hoskinson, Elaine Ou, Barry Silbert, James Wo og Christian Xu.

ETCDEV Team är ett oavhängigt team med programmerare som arbetar på fulltid med Ethereum Classic projekt. Teamet är styrt av Igor Artamanov.

IOHK | Grothendieck Team är ett annat oavhängigt team som jobbar med utveckling av Ethereum Classic Projekt. Teamet är styrt av  Charles Hoskinson som är en av Ethereums grundläggare och ett av ETC mest kända ansikten.

Ethereum Commonwealth  med sin ledare Dexaran är en tidig bidragsgivare till Ethereum Classic. Det är ett team som fokuserar på förbättring av infrastruktur och underhåll av kompatibilitet med Ethereums bästa teknik.

ETC Cooperative offentliggör en rapport två gånger i året med detaljer om deras framgångar, tabbar, och planer för framtiden. Det mesta av rapporten beskriver i detalj vad teamet har gjort, vad de håller på med, och områden de känner behöver mer arbete. Det innehåller också information om hur de använder sin budget, inkluderat donationer som de har mottatt.

Fördelarna med Ethereum Classic

Huvudfördelen med ETC i förhållande till Ethereum är att ETC är väldigt tydliga på de ideologiska frågorna om en oföränderlig blockkedja. I ETCs version av Ethereum blockkedjan behöll tjuvarna pengarna de stal då The DAO blev hackat. Med andra ord valde de att låta tjuvarna slippa undan med stölden av 50 miljoner dollar för att ta vara på ryktet till ETC som en oföränderlig blockkedja, och för att försäkra att blockkedjan förblir oföränderlig i framtiden. Ethereum på den andra sidan har nu en omgjord transaktion som en del av sin historia, och det ser ut som det kan vara svårt att stoppa när man först har startat. En av Ethereums anställda sa tidigare upp sitt jobb i protest mot ett förslag som vill kunna öppna upp för förändringar på transaktioner.

Då ETC blev delat från Ethereum blev kryptovalutan samtidigt också frånkopplat “Vitalik kulten” som har blivit etablerat runt Ethereum. Vitalik är en väldigt duktig och karismatisk person som har vart en viktig ledare för Ethereum. Mycket av framgången till Ethereum i det sista kan tillskrivas Vitaliks ledning. Men så mycket som det är en fördel att ha en duktig ledning, så är det också en svaghet när en person är så central i framgången till ett decentraliserat system. I teorien vill Ethereum kunna fungera utan Vitaliks ledning, men i realiteten är det svårt att säga i vilken grad Ethereum är avhängig av Vitalik. ETC har inga prominenta ledarfigurer av denna typ, och är därför en äkta distribuerad organisation.

Efter att ETC blev delat från Ethereum tog teamet en ordentlig genomgång av Ethereum protokollen. Teamet ser på ETC som en ny start för Ethereum protokollet där alla svagheterna från den ursprungliga protokollet kan fixas.

ETC behöver inte följa efter Ethereum och deras konvertering till Proof of Stake. Enligt teamet som jobbar med utvecklingen av ETC så finns det mycket nytänkande och nya lösningar innanför Proof of Work, det kan hända att de löser några av problemen Ethereum har haft. Om ETC bestämmer sig för att fortsätta med Proof of Work kommer de mest troligtvis till att njuta av att många Ethereum användare inte gillar att Proof of Stake flyttar över. Det gäller också gruvarbetare som kommer till att bidra till att göra blockkedjan till ETC ännu säkrare.

I det sista har ETC fått stöd både från Coinbase och Binance. Samarbetet med dessa två marknaderna gör mycket för att öka likviditeten till ETC.

En av de stora fördelarna med ETC är att all kod som är lagat för Ethereum också kan fungera på ETC plattformen. Det betyder att programmerere som redan har erfarenhet med utvecklingen till Ethereum redan har de färdigheterna de behöver för att programmera smart kontrakt eller decentraliserade appar.

Nackdelarna med Ethereum Classic

En av nackdelarna med ETC är att ETC inte är baklänges kompatibel med Ethereum, och därför kan de inte dra nytta av nyutvecklade uppdateringar från Ethereum. Ett exempel på det är övergången från Proof of Work till Proof of Stake.

ETC lever fortsatt i skuggan av Ethereum, och det är fortsatt många som ser på ETC som den lite mindre populära och mindre seriösa versionen av Ethereum, även om det är en uppfattning som gradvis förändrar sig.

ETC har inte så många gruvarbetare till att säkra blockkedjan. På grund av det är den blockkedjan fortsatt mer sårbar än Ethereum för ett  51% angrepp än Ethereum som är mycket större. Enligt en brasiliansk forskare som publicerade sina resultat i Maj 2018 vill det kosta mellan 55 - 85 miljoner dollar att finansiera ett vällyckat 51% angrepp på ETC som i teorien vill kunna komma undan med en miljard dollar. Det kan förändra sig efter att Ethereum flyttar över till en Proof of Stake modell då många gruvarbetare som tidigare jobbat med Ethereum då förväntar att starta med jobb för ETC.

Avslutning

ETC var tvungen att tåla många hårda slag och kritik i starten, och sliter med historien om ett av de största stölderna i IT sektorns historia. Men stölden bidrog till att splitta ett samfund som i realiteten redan var ideologiskt delat för något skedde. Till sist visade det sig att delningen mest troligt var till fördel för Ethereum Classic. De har nu ett rykte som gör det klart att ETC kan man lita på och de håller på blockkedjans integritet oavsett hur mycket det kostar.

9.39
-9.84%
0.00094865
 • Marknadsvärde:
  $1,092,257,749.00
 • 24 h trading volym:
  $2,672,162,327.51
 • Cirkulerande tokens:
  $116,313,299.00
 • Totala tokens:
  $210,000,000.00
Webbsida:
Köpa Bitcoin, Litecoin og Ethereum: Få 10$ startbonus! Köp på coinbase nu