Token

TRON

(TRX)
Typ
Plattform
 • Överblick
 • Coindata
 • Marknader
 • Kampen mot ett centraliserat internet
 • Vad är TRON
 • Organisationens struktur og ekonomi
 • Problem, lösningar och användning
 • Föremålet med TRON
 • Fördelarna med TRON
 • Nackdelarna med TRON
 • Avslutning: En ouppnåelig balans?

Kampen mot ett centraliserat internet

Under 1969 blev fyra datamaskiner stående sammankopplade på olika ställen via ‘ARPANET’. Det militära forskningsprojektet utvecklade sig i en oväntad rättning, och det vi idag känner som Internet hamnade snabbt utanför militärens kontroll. Faktisk var det ingen som hade kontroll. Internet har blivit en symbol på frihet och fri flyt av information, ideer och innehåll på tvärs av landsgränser - utan någon centraliserad kontroll.

Men mycket har hänt sen dess. Internet, som är ett decentraliserat system för delning av information, blir i stadig större grad dominerat av några få företag. Det har nu blivit så att de som kontrollerar pengaströmmen på Internet i stor grad också kontrollerar informationen de allra flesta får tillgång till på Internet. Det är denna dominansen TRON har motsatt sig, och vill rätta upp i.

Vad är TRON

TRON fungerar som en slags decentraliserad version av iTunes eller Google Play. Användarna kan publicera, lagra och äga data. Användarna kan o köpa och sälja underhållning, och till och med söka finansiering, för exempel för produktion av underhållningsprodukter, genom sin egen ICO i systemet.

EXODUS

Exodus är namnet på huvudnätverket i TRON . Det är ett decentraliserat nätverk där användarna fritt kan köpa, sälja eller dela innehåll direkt med varandra utan inblanding från tredjeparter som för exempel Google Play eller iStore.

TRONIX TOKEN

Tronix Token är den kryptovaluta som används för transaktioner inom Exodus-nätverket. Du kan köpa och sälja innehåll i den här valutan. Med Tronix kan mellanhänder som Google Play eller iTunes klippas ut. Det innebär att innehållet kommer att kosta mindre för köparna, och att mer av vinsten kommer att gå till dem som faktiskt producerar innehållet.

Transaktionskostnader i Exodus betalas i Tronix Token. Transaktionskostnaden kommer att vara en av de billigaste bland kryptovalutorna; 0.0001 TRX per transaktion, eller cirka 200 000 transaktioner för 0,01 USD i dagens växelkurs.

DECENTRALISERADE APPLIKATIONER

Det är värt att nämna att TRON-nätverket gör det möjligt att laga decentraliserade appar. De är redan gott igång med det, och har redan 100 miljoner användare. 30 miljoner av de tillhör Peiwo, som är en populär kinesisk app för anonym chatting.

Tron struktur og økonomi

Organisationens struktur og ekonomi

Projektet drivs för närvarande av Tron Foundation, baserat i Singapore. Organisationen grundades av Justin Sun, som tidigare arbetat som chef för Ripple i Kina. Justin är också grundare och ledare för Peiwo-appen, som har cirka 30 miljoner användare. I juni 2018 kommer ansvaret för operationen att överlämnas till 27 representanter som valts av TRX-ägare.

I motsättning till Bitcoin, som är baserat på Proof of Work-algoritmen bygger TRON på delegationsbeviset för konsensusmekanism. I nätverket betyder det att användarna röstar för 27 noder som kommer att representera övriga användare under det kommande året. Dessa är de "superrepresentanter" som kommer att ansvara för regelbundet underhåll och drift av nätverket.

Den 28 juni 2018 kommer det första valet att hållas. I valet kommer användarna att kunna rösta för företrädare för 27 så kallade "superrepresentant" -positioner. Antalet röster du kan ge beror på hur många TRX du har.

Superrepresentanterna kommer att tilldelas 32 TRX per block de godkänner, vilket kan vara en relativt attraktiv affär eftersom TRON-nätverket genererar ett block per sekund. Genom att rösta kan användarna inte bara hjälpa till att avgöra vem som styr nätet genom en demokratisk process. De kan även få bonusar från de noder de röstade för.

Problem, lösningar och användning

Idén bakom Internet idag är att du är fri att titta på vilket innehåll du vill. För närvarande domineras Internet dock alltmer av stora företag som Google, Facebook och Apple. I själva verket är detta en ny form av centraliserad kontroll av Internet. Dessa företag kontrollerar allt mer vilken typ av innehåll som publiceras och kan tjäna pengar genom de kanaler de äger. Resultatet av detta är att kritiska röster och personer som tycker annorlunda än den vanliga normen är förbjudna från plattformarna som ger dem tillgång till en publik.

TRON försöker decentralisera Internet och distribution av underhållningsmaterial. Här delas innehållet direkt mellan två parter som befinner sig inom ett decentraliserat nätverk, och inte via en centraliserad tredje part. Det vill säga att delningen av innehållet inte kan censureras. Det skulle också säga att ingen central myndighet kan bestämma vilket innehåll som ska distribueras och som inte är tillåtet. Innehållet kommer så småningom att distribueras baserat på popularitet, liksom de inställningar du har valt.

Innehållet kan också köpas och säljas direkt för TRX, vilket är en annan viktig komponent i fri innehållsfördelning. Tänk till exempel på WikiLeaks, som bojkottades av de vanligaste betalningslösningarna på grund av politiskt tryck. Detta är ett av de mest profilerade fallen av den här typen, men det finns också ett antal andra exempel som vi nog aldrig kommer att höra.

Sentralisert internett og Tron

Föremålet med TRON

Grundaren Justin Sun beskriver projektets mål att genomföra grundläggande förändringar inom underhållningsindustrin och hur underhållningsplattformarna driver sin verksamhet. Han planerar att börja med spel och sociala medier.

TRON är ett nätverk för publicering och distribution av innehåll. Generellt sett är tanken bakom projektet distribution av underhållningsprodukter. För närvarande kontrolleras underhållningsprodukter genom centraliserade system. Det gör det svårt och dyrt för små och oberoende tillverkare att få sina produkter ut på marknaden och ut till kunderna.

Dessutom är det möjligt att skapa decentraliserade applikationer i nätverket. Detta gör det svårare att censurera och stoppa appar på platser som kämpar med censur

Fördelarna med TRON

En av de stora fördelarna med TRON är deras framgång med decentraliserade appar. Recensionen Peiwo var en stor vinst för projektet. De har också visat sig ha god teknisk expertis med framgångsrik utveckling och lansering av sitt testnätverk, vilket är ett positivt tecken på lanseringen av huvudnätverket den 21 juni 2018.

Kina är en enorm potentiell marknad, som också är hem för TRON. Kina är för närvarande mycket restriktivt när det gäller kryptovaluta, men det finns anledning att tro att detta är en tillfällig åtgärd tills myndigheterna finner ut hur man bäst kontrollerar inköp och försäljning av dessa nya digitala pengar. TRON-ledningen har goda förbindelser med de kinesiska myndigheterna, så det finns anledning att tro att de kommer att ha en bra position på den kinesiska marknaden så snart sakerna öppnas i Kina.

Fordeler og ulemper med Tron

Nackdelarna med TRON

TRON har utsatts för allvarlig kritik i media på grund av påståenden om plagiering av delar av visionshandlingarna (called whitepapper) till FileCoin och IPFS. Det verkar som att viktiga delar av projektets visionsdokument helt enkelt har kopierats från andra kryptografiska valutor. Denna fråga har lett till en nedgång i värdet av TRX, och minskar kryptovalutans trovärdighet.

Dessutom kritiseras projektet för brist på fokus. Några av bakgrunden till problemen med TRONs visionsdokument sägs bero på bristande konsensus internt om vad målet med vidare drift egentligen är.

Mängden TRX-valutaenheter (tokens) har också kritiserats. Investerare är rädda för att den enorma mängden Tronix-tokens kommer att göra det svårt för kryptovalutan att stiga till nivåer som är attraktiva för investerare.

TRON är allmänt känt för att vara dålig i kommunikationen. Några av detta hänför sig till grundaren Justin Sun, hans unga ålder och hans typ av ungdomlig iver som ofta leder till några förhastade och överdrivna publikationer i sociala medier. Dålig information och kommunikation har varit särskilt problematisk på den västliga marknaden.

Avslutning: En ouppnåelig balans?

TRON har stora planer och har hittills visat att de kan leverera som planerat, detta trots mycket kritik och tydliga problem vid kommunikationsfronten.

Kina är hemmet till TRON och Justin Sun har starka kontakter med den kinesiska eliten. Vad som händer på den kinesiska kryptomarknaden kommer antagligen att ha en betydande inverkan på TRXs värde. Om du planerar att investera i TRX är det här en situation som du bör hålla koll på. TRONs förhållande till de kinesiska myndigheterna kan få nätverket att få ännu större fördelar från den kinesiska marknaden när den så småningom öppnas.

En viktig fråga i det här sammanhanget kan vara hur projektets decentraliserade underhållningssystem kan förenas med Kinas censurregim, som ofta kallas The Great Firewall. Kan TRON både göra det stort i Kina samtidigt som man arbetar för att främja frihet online?

Källor

https://globalcoinreport.com/3-major-impacts-of-tron-main-net-exodus/

https://tron.network/resources?lng=en

https://www.reddit.com/r/Tronix/comments/8br353/letter_to_the_tron_community_on_super/

https://www.linkedin.com/in/sunyuchen/

https://blog.ark.io/dpos-and-ark-voting-explained-68596a171ca1

https://www.morningstar.com/news/access-wire/ASW_Accesswire_496539MSN/tron39s-hundredbilliondollar-quotsuper-representativequot-plan-entails-deep-implications.html

https://www.quora.com/Since-China-banned-crypto-is-it-wise-to-keep-NEO-and-TRON-Shall-I-sell-them-I-am-having-severe-losses-with-them

https://cryptorecorder.com/2018/04/18/are-tron-trx-and-super-representative-to-become-the-next-great-idea/

https://medium.com/@Tronfoundation/letter-to-the-tron-community-on-super-representative-elections-96f7ae205c00

https://cryptocurrencynews.com/daily-news/altcoins/tron-super-election/

https://medium.com/@Tronfoundation/tron-europe-to-join-trons-super-representative-elections-cf89fe2954e8

https://ethereumworldnews.com/the-tron-trx-decentralized-apps-no-one-is-talking-about/

https://dn-peiwo-web.qbox.me/What_is_TRON1.4.pdf

https://www.reddit.com/r/Tronix/comments/7zcu98/trons_image_problem_and_how_to_fix_it/

https://cryptominded.com/coin/tron/

http://www.nethistory.info/History%20of%20the%20Internet/origins.html

http://www.nethistory.info/History%20of%20the%20Internet/beginnings.html

https://www.internetsociety.org/internet/history-internet/brief-history-internet/

https://ipfs.io/ipfs/QmWh3LEWUQN8LsoHerQecmwfACXAPNKE9wigx6t9dLitmE/tron/Tron-Whitepaper-1031-V18-EN.pdf

https://coincentral.com/community-accuses-tron-plagiarizing-whitepaper/

https://www.youtube.com/watch?v=xyOpzVRAOoM

https://www.youtube.com/watch?v=XdmNgMAIKDQ

https://www.youtube.com/watch?v=mZ4nJsgUxIQ

https://www.youtube.com/watch?v=B75q-tgaNmw

https://www.youtube.com/watch?v=PUWm36Yb8Uo

https://tron.network/faq?lng=en

http://www.cryptocamacho.com/why-the-altcoin-tron-trx-will-rise-in-2018-media-empire-built-from-cryptocurrency/

https://coinmarketcap.com/currencies/tron/

0.03
2.57%
0.00000366
 • Marknadsvärde:
  $2,272,634,803.00
 • 24 h trading volym:
  $647,879,502.96
 • Cirkulerande tokens:
  $99,281,283,754.00
 • Totala tokens:
  $0.00
Köpa Bitcoin, Litecoin og Ethereum: Få 10$ startbonus! Köp på coinbase nu