Token

Waltonchain

(WTC)
Typ
Valuta
 • Överblick
 • Coindata
 • Marknader
 • Vad är Waltonchain?
 • Föremålet med Waltonchain
 • Struktur och Organisation
 • Fördelarna med Waltonchain
 • Nackdelarna med Waltonchain
 • Avslutning

Waltonchain - Blockkedja integrerat med IoT

Vi är i full fart mot nästa informationsålder, The Age of Things Internet (IoT), där objekt är anslutna och kommunicerar med varandra via Internet. En av de metoder som objekt kan använda för att kommunicera är att använda Radiofrekvensidentifikation (RFID) brickor som fungerar som en unik identifiering av objektet när det kommunicerar med nätverket.

Waltonchain, uppkallat efter Charles Walton, uppfinnaren av RFID, är ett intressant nytt kryptovaluta projekt som fungerar i gränssnittet mellan programvara och objekter. Fokuset till projektet är att kombinera det fysiska och det digitala för att skapa effektiv behandling av värdekedjan till företag. Waltonchain är i utgångspunkten specialiserad mot textilindustrin där utvecklarna har mycket erfarenhet, men projektet har potential som sträcker sig mycket bredare än det.

PROBLEM OCH LÖSNINGAR

Ett av de största problemen med fullständigt genomförande av IoT och autonoma objekt är där data lagras. I många föremål är det inte lämpligt att lagra all nödvändig information lokalt, men om den lagras centralt, kommer frågan om vem som äger och kontrollerar datan.

Detta är ett problem som ofta bygger på förtroende. Du kommer att se till att personuppgifter inte görs tillgängliga för obehöriga personer med eller utan avsikt. Ett relevant exempel för många är bilar som blir allt fler IoT-objekt. Lagring av geografiska data är en känslig punkt som har både fördelar och nackdelar. Med centraliserad lagring och tillgång till data kan alla bilar lära vilka vägar som är körbara, vart trafiken står stilla eller vart en stulen bil befinner sig, samma information kan också användas för att veta när en person är borta från sitt hem för att till exempel göra inbrott.

Dessutom är förlust och förändring av data potentiella problem som blir allt viktigare, eftersom vi blir mer och mer beroende av IoT-objekt och IT-baserade system. Några av de mest skrämmande exemplen på detta är Ransomware som i ökande grad har blivit ett problem för centraliserade datasystem.

Decentralisering genom en blockkedja är en lösning som kan hjälpa till med det eftersom data blir kopierat till alla noderna på blockkedjan, och ägs inte eller kontrolleras av någon. Detta betyder också att om en av datorerna utsätts för en ransomware-attack, kommer informationen fortfarande att finnas tillgänglig. En blockwatcher skyddar också integriteten hos uppladdad data så att det blir omöjligt att ändra informationen utan tillstånd. Kryptering kan användas i kombination med blockkedjan för att skydda användarnas privatliv och göra informationen privat.

Vad är Waltonchain?

Waltonchain är det projekt som utfärdar Waltoncoin (WTC). Projektet kombinerar blockteknik med RFID för att uppnå effektivare lösningar för att hantera värdekedjan för varor. Waltonchain planerar på längre sikt att introducera IoT för att laga ett decentraliserat ekosystem för sammankoppling av objekt. Teamet beskriver sitt koncept som Value Internet of Things (VIoT), som är ett slags nätverk där fysiska objekt har individuella digitala identiteter.

Ett av de första användnings områden för teknologin som är utvecklat är för klädindustrin där RFID brickorna används för att hålla kontroll på kläderna genom hela värdekedjan Det är också intressant att se potensialet för RFID märkning av märkeskläder, samt potentialen för marknadsundersökning bygger på att mäta vad människor gör med individuella kläder i affären.

En annan industri Waltonchain samarbetar tätt med är matvaruindustrin där ett matspårningssystem håller på att utvecklas för att garantera kvalitet. Ett antal fler applikationer förväntas införas inom en snar framtid.

Kombinationen av patenterad RFID-teknik med avancerad blockteknik är en av Waltonchains mest framträdande styrkor. Företaget bakom Waltonchain har utvecklat sin egen patenterade RFID-teknik som är anpassad för att samarbeta med Waltonchain-bolaget.

Data samlas in varje gång en artikel skannas, till exempel när den lämnar lageret och lämnar fabriken när den lastas på en lastbil eller när den säljs i en butik. Data lagras sedan i Waltonchain-blockkedjan. Det är denna blockkedja som säkerställer att data i systemet inte kan ändras av obehöriga användare eftersom informationen distribueras över hela nätverket.

Waltonchain är strukturerat med tanke på att företag och organisationer ska kunna laga sina egna sidokedjor under Waltonchain huvud-blockkedjan. I dessa sidokedjor kan företag fritt fram kryptera sin data. De är också fria till att använda egna konsensus mekanismer precis som för exempel PoS, PoW eller Directed Acyclic Graph (DAG).

waltonchain

För närvarande använder Waltonchain ERC20 tokens från Ethereum, men detta är bara tillfälligt tills de är färdiga med utvecklingen och startar sin egen blockkedja. Waltonchains konsensusmodell som används för att verifiera transaktioner kommer att vara en avancerad version av PoS-modellen, som de har kallat bevis på insats och förtroende (PoST).

PoS används bland annat av Steem, Neo och Lisk. Andra kryptovalutor, Inkluderat Ethereum och Cardano, håller också på med övergång till PoS. Fördelar med PoS över Proof of Work, som nu används bland annat av Bitcoin, är att PoS är snabbare, mer skalerbart, och innebär mindre onödig användning av utrustning och el. PoST är en modell som liknar PoS, men dessutom betonar den hur väl varje enskild nods rykte är i systemet. PoW används också till viss del för att mata in information i blocken. Mer information om utvinning av WTC finns här.

Föremålet med Waltonchain

Syftet med Waltonchain är att uppnå en situation där du kan uppnå fullständig automatiserad distribution och lagring av varor mellan olika företag baserat på smarta kontrakt. Detta kommer i hög grad att eliminera mänskliga fel i lager- och logistikprocessen. Detta planerar Waltonchain att göra genom att ge fysiska föremål en digital identitet med hjälp av RFID-chips.

Struktur och Organisation

Organisationen är baserad i Kina där produktionen av RFID-chips också äger rum. De har också kontor i Sydkorea. Projektet har en stort team med imponerande bakgrunder. De är väldigt öppna i sin kommunikation genom social media.

Silictec är företaget Waltonchain samarbetar med för produktion av brickorna till RFID. Några i teamet till Waltonchain har ägarandel i det företaget.

Fördelarna med Waltonchain

Waltonchain ger möjlighet att bygga en stor databas med logistikdata och andra typer av värdefull data som kan analyseras för att förbättra effektiviteten och identifiera svaga punkter i värdekedjan. Det ger också möjlighet att bli av med stora mängder onödigt pappersarbete och sänka kostnaderna. Detta kommer bland annat att göras genom att använda  Waltonchain självproducerade RFID brickor som kan produceras för under 5 cent per stk.

Som en kryptovaluta har Waltoncoin fördelen att det är, som Ethereums Ether, den centrala betalningsmetoden för ett ekosystem som ger valutan något slags värde i sig. På Waltonchain-plattformen krävs Waltoncoin för transaktioner i sidokedjorna i Waltonchains huvudblock. Det innebär att ju fler projekt som etableras vid Waltonchain, desto mer kommer valutan att krävas. Detta är en relativt stor skillnad från kryptovalutor där värdet endast är deras funktion som betalningsmedel eftersom Waltonchain-projektet i sig själv har stort värde i affärer.

Nackdelarna med Waltonchain

Hittills har Waltonchains teamet visat sig vara bra på den tekniska sidan, men de har imponerat mindre när det gäller kommunikation, profilering och marknadsföring av projektet. Detta har medfört att projektet kanske har fått mindre uppmärksamhet än det förtjänar jämfört med många andra projekt som har fått mycket mer uppmärksamhet åt mycket mindre solida projekt. Waltonchains egna whitepaper är tungläst, och därför kan många inte ha alla viktiga detaljer i projektet. Laget verkar väldigt kinesiskt. Många av de intervjuer som finns med laget är på kinesiska, och det verkar som att många människor är obekväma med att använda engelska. Det kan se ut som en detalj, men det kan vara att det här också gäller deras svårigheter att få sitt projekt i rampljuset. Kommunikation med potentiella köpare (som inte är från Kina) verkar lite ansträngd. Det kan också anses vara svårt för laget att förstå köparns mentalitet på viktiga marknader i väst.

Ryktet säger att ägarna av WTC kan äga mellam 42-70%. Om det är sant finns det något folk borde definitivt tänka på innan de eventuellt investerar.

Avslutning

Allt i allt är Waltonchain ett intressant tillägg i kryptomarknaden. De har en affärsmodell som binder samman fysiska objekt och processer med digitala identiteter och transaktioner på en effektivt och strömlinjeformat sätt. Det är säkert att teknologin Waltonchain jobbar med kommer till att bli värdefull för företag, något som betyder att Waltoncoin mest troligt vill ha ett underliggande värde i tillägg till alla svängningar i marknaden.

0.58
-9.11%
0.00005906
 • Marknadsvärde:
  $33,583,771.00
 • 24 h trading volym:
  $10,449,288.25
 • Cirkulerande tokens:
  $70,000,000.00
 • Totala tokens:
  $100,000,000.00
Webbsida:
Köpa Bitcoin, Litecoin og Ethereum: Få 10$ startbonus! Köp på coinbase nu