Sist uppdaterad: 25. Januari 2018
Neo kryptovaluta

NEO – Kinas egna version av Ethereum

Rebranding och ompositionering

Antshares var Kinas första öppna blockchain, och blev skapat 2014. Antshares blev nyligen omdöpt till Neo för att appellera mot en större markad, också utanför Kina. Neo har tokens relatert till tjänsten sin som också kallas f’ör Neo, och dessa tokens’ena kan användas till och drifta operationer i smartkontrakter.

Läs mer om NEO här

jämförs med Ethereum

Neo omtalas av många som den kinesiska versionen av Ethereum, detta därför att  Neo också är smartkontraktbasert och möjliggör utveckling av dapps (decentraliserade applikationer) på blockkedjan.

Den första tjänsten som ska utvecklas på Neos blockkedja heter Red Pulse Token (RPX), den är just nu i en crowdfunding fas, också känd som en ICO (Initial Coin Offering) i kryptovärden.

Bull-trend och  ökad marknadsvolym

Neo-tokens har upplevt en äventyrlig prisväxt de siste tre månaderna. 30. maj i år kostade en Neo-token under $1, medans den i skrivande stund ligger mellan $30 og $40. Till jämförelse ligger Ethereum på $332 per token, och många tror därför att potentialet till Neo fortfarande är enormt.

Neo är per dags datum den nionde största kryptovalutan i världen med en marknadsvolym som ligger i överkant av 1,6 milliarder dollar.

NEO (NEO)
123,57 USD (4,83%)
0,01119590 BTC

RANK

10

MARKET CAP

$8,03 B USD

VOLUME (24H)

$273,41 M USD

Dapps – nyckeln till massadoption av Neo

Neo innehåller en inbyggd virtuell maskin, och låter utvecklarna skriva program och utveckla dApps på blockkedjan vid hjälp av en massa kända programmeringsspråk som Microsoft.Net, Java, Kotlin, Go & Python. Ethereum på den andra sidan tillåter bara tjänsteutveckling på sin blockkedja vid användning av ett långt mindre känt programmeringsspråk som heter Solidity.

Neos breda programmeringsspråkliga stöd lägger till grund för snabb adoption i den globala marknaden, och öppnar för en högre grad av tjänsteutveckling på sin blockkedja än det Ethereum idag kan ge.

Potential för snabb växt i Kina

En annan success faktor är att Neo redan har mottagit det som kan tolkas som indirekt stötte från kinesiska myndigheter. Neo-utvecklare samarbetar bland annat direkt med kinesiska certifikatmyndigheter för och integrera fastighets värdedatabaser in i smarta kontrakter, enligt en rapport från Bitcoinist.

Det är en känd sak att kineserna är protektonister, och dyrkar sina egna tjänster och produkter framför vestens. Se bara på WeChat, Baidu Tieba, YouKu Tudou og Weibo, som kan anses som ersättare för Facebook, Google, YouTube och Twitter. Det är därför tro på att kineserna vill prioritera Neo framför Ethereum, och att flera asiatiska land i så fall vill följa efter i Kinas fotspår.

Källa: Coinmarketcap

Flera nyheter på börsen väntas

Av de stora kryptobörserna, så är det bara Bittrex, Yunbi och Binance som erbjuder trading av Neo-tokens. Många kryptoentusiaster förväntar att tunga kryptobörser som Gemini, Kraken, Huobi och OKcoin ska följa efter, och lista Neo i löpet av de nästa månaderna.

Neo Markets

Kan Neo på allvar tävla mot Ethereum?

Neo är en otrolig spännande teknologi med ett stort potential, och det samma gäller för Neo-tokens som investeringsinstrument. Det blir kul och följa med på teknologiutvecklingen och adoption de kommande månaderna för att se om Neo på allvar kan bli en huvudkonkurrent till ’storebror’ Ethereum