Sist uppdaterad: 27. Juni 2018

Maknadsrapport 27. Juni 2018

Marknaden faller tillbaka efter två dagar i grön terräng. Bitcoin faller över 2% och närmar sig $6000 igen. I skrivande stund ligger kursen på $6090.

Det totala marknadsvärdet har gått ner ca $10 miljarder det sista dygnet och ligger på $244 miljarder.

Bitcoins marknadsandel är på full fart uppåt igen, något som vi tidigare har sett när marknaden sjunker. Idag är dominansen på närmare 43 %, i motsättning till i övergången mellan april och maj då marknaden var på väg uppåt och dominansen var på 30%.

Bitcoin är mindre volatil än många andra små valutor och flera föredrar att äga Bitcoin i bear tider.

Facebook har uppdaterat sina regler och tillåter nu marknadsföring av kryptovaluta, men upprätthåller förbjudet mot reklam av ICO-er.

Enligt en uttalelse från företaget heter det att: «we’ll allow ads that promote cryptocurrency and related content from pre-approved advertisers. But we’ll continue to prohibit ads that promote binary options and initial coin offerings».

Med andra ord så vill inte alla som vill göra reklame få lov till att göra reklam, och Facebook vill upprätthålla kontrollen på vad slags innehåll som kommer ut.

Källa: Cointelegraph

People’s Bank of China har levererat in en söknad om en patent på en digital plånbok.

Patenten beskriver hur den angivna digitala plånboken kan användas till att spåra/följa transaktionsdata i samordning med utfärdaren av en digital valuta.

Plåboken vill ha multisignatur-säkerhet och vill låta användarna administrera digitala ägarandelar, som bland annat existerande kryptovalutor, vid hjälp av privata nycklar.

Patenten är en del av Kinas centralsbanks långsiktiga vision om blockchain-integration. Kina upprätthåller sin stränga hållning till Bitcoin, men har samtidigt genomfört omfattande undersökningar av fördelarna vid att utnyttja den underliggande teknologin för sitt existerande finansiella system.

Källa: Cointelegraph

Bitcoin-experten Spencer Bogart har pratat med CNBC och tror Bitcoin-fallet kommer av att klienter i olika hegdefond önskar att ta ut sina medel från fonderna.

Han säger att om vi går tillbaka till sommaren 2017 så var det så många som 300 nya krypto-hegdefond som blev upprättat. De startade med att handla Bitcoin och klienterna som satte in pengar hade lock-up på sina medel upptill 1 år.

Vidare säger han att nedgången är tillfällig och håller fast på att Bitcoin vill stiga till över $10 000 under året.

Källa: Cointelegraph

Kom inom Coinweb och läs vår dagliga marknadskommentar

Vi publicerar en daglig marknadsrapport så du kan hålla dig uppdaterad på vad som händer i kryptomarknaden